Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 31 октомври

***
София.
От 09.00 часа ще се състои заседание на Народното събрание. От 11.00 часа ще се проведе парламентарен контрол.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните групи на АБВ и „Атака”.

***
София.
Президентите на България и на Австрия Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер ще открият българо-австрийски бизнес форум в зала „Средец” на столичния „София хотел Балкан”.

***
София.
От 08.40 часа на „Дондуков” 1 министър-председателят проф. Георги Близнашки ще се срещне с президента на Република Австрия д-р Хайнц Фишер.

***
София.
От 09.00 часа в аудитория „Янко Добрев”, II-ри хирургичен блок на УМБАЛ „Александровска” ще бъде открита Юбилейна научна конференция „135 години от създаването на Александровска болница”.

***
София.
От 09.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще заседава срещу Мирчо Петков и др. Престъпления по служба с цел облага – чл. 282 – 283а от НК.

***
София.
От 09.30 часа в Гранд хотел София, зала София, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, министърът на транспорта и връзки на Република Македония Миле Янакиески и министърът на транспорта и инфраструктурата на Република Албания Едмонд Хаджинасто ще участват в Конференция „Балканите – инфраструктура и транспортни връзки между Черно и Адриатическо море”.

***
София.
От 10.00 часа в зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе публична лекция на Дебора Филипс, преподавател в Lincoln University и вицепрезидент на Европейската асоциация на училищата по журналистика - EJTA.

***
София.
От 11.00 часа във Военна академия „Г.С. Раковски” ще се състои благотворителен лекоатлетически крос – обиколка на парка на Военна академия.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа” в Софийската филхармония – оркестър, и Българската хорова капела „Светослав Обретенов” ще дадат пресконференция на тема: „Систематичните нарушения и грешки в управлението на Софийската филхармония - оркестър, и Българската хорова капела „Светослав Обретенов”.

***
София.
От 11.30 часа в София Хотел Балкан бившия Шератон министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще вземе участие в Австрийско-Българския икономически форум.

***
София.
От 11.30 часа в Софийска професионална гимназия по електроника СПГЕ „Джон Атанасов” заместник-министър Ваня Кастрева ще открие заключителна пресконференция по проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще представи на пресконференция проект „Изготвяне на функционален анализ на ИА „Автомобилна администрация” с цел оптимизиране на структурата на звената и избягване на дублиращи се функции”.

***
София.
В Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за рехабилитация на 19 км от път ІІІ-207 – основна връзка на област Силистра с АМ „Хемус”. От 12.00 часа ще бъдат отворени офертите за строителния надзор на лот 72, от 14.00 часа в зала 701 в сградата на АПИ ще бъдат отворени офертите за изпълнител на строителните дейности на лот 79.

***
София.
От 13.00 часа в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема: „Навръх Хелуин – финал на разкопките на Перперикон Откритията - от „вампири” до архитектура а ла Мачу Пикчу.Как беше спасен сезонът от безхаберието на министрите на Орешарски. Ще бъдат показани някои от най-ценните находки”.

***
София.
От 13.00 часа на пешеходния мост над бул. „България” до НДК кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и председателят на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов ще открият изложбата „Виж София – където строителството среща историята с бъдещето”.

***
София.
От 14.00 часа Софийски апелативен съд ще се произнесе по делото срещу Валентин Димитров за безстопанственост на „Топлофикация - София”.

***
София.
От 15.00 часа в Археологическия музей с институт към БАН министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще връчи наградите „Константин Величков” за изявени учители.

***
София.
От 17.00 часа в ресторанта на хотел „Рила” в София председателят на БСП Михаил Миков ще проведе среща-разговор с представители на българската наука и образование, на културата и медиите по случай Деня на народните будители.

***
София.
В хотел „Самоков”, к.к. Боровец, ще се проведе годишна конференция на браншовете Дървообработване и Мебелно производство.

***
Благоевград.
Във фоайето на община Благоевград ще отвори врати изложбата на академик Никола Манев „Моята България”.

***
Благоевград.
От 09.30 часа ще се проведе редовното заседание на Общински съвет – Благоевград.

***
Варна.
Асоциация на българските черноморски общини АБЧО организира национална обществена дискусия за замърсяването на морските води.

***
Велинград.
От 12.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на Първото класно училище – кв. „Каменица” по повод Деня на народните будители. От 17.00 часа в Народно читалище „Отец Паисий-1893” ще се състои празничен концерт с участието на децата от Общински детски комплекс.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще се състои благотворителен концерт на тримата тенори „Уникалните гласове” в помощ на 9-годишния Александър Христофоров Савов.

***
Казанлък.
От 10.00 часа в ИМ „Искра” ще се проведат краеведски четения – среща и представяне на изследвания на краеведи от Казанлък и казанлъшкия край.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в хотел „Империал” ще се проведе годишно общо събрание на Съюза на съдиите в България.

***
Пловдив.
В хотел „Тримонциум принцес” в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие петото издание на проекта „Народните будители и Аз”.

***
Разград.
От 11.00 часа в хотел „Централ” ще се проведе конференцията, посветена на 145-годишнината на БАН 70-годишнината от учредяването на Съюза на учените в България.

***
Свищов.
От 17.00 часа ще започне традиционното факелно шествие от къщата-музей „Алеко Константинов” до Паметника на дарителя по повод Деня на народните будители.

***
Сливен.
От 17.00 до 18.00 часа ще се проведе Ден на отворените врати в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен по повод юбилея на лечебното заведение. В 18.30 часа ще се проведе тържествен концерт в Драматичен театър „Стефан Киров”.

***
Смолян.
От 14.00 часа в центъра на село Хвойна ще се проведе митинг-шествие, организиран от Сдружение на ловците и риболовците „Чернатица”.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред паметника на митрополит Методий Кусев в едноименния парк ще се състои тържествени общоградски ритуал по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в сградата на Община Стара Загора ще се състои четвъртата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент.