Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 24 ноември

***
София.
В 12.30 в Министерски съвет заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева ще даде брифинг преди заседанието на Съвета по европейски въпроси към Министерски съвет.

***
София.
От 10.30 часа в Софийски градски съд при закрити врати ще се проведе заседание по отношение на обявяването в несъстоятелност на КТБ.

***
София.
От 10.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото „Гери”.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени предложенията на Конфедерацията към правителството за спешни мерки и основни приоритети за управление и стабилност на страната.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА евродепутатът Ангел Джамбазки ще даде пресконференция по темата за европомощите и щетите от наводненията.

***
София.
От 11.00 часа в Пресцентър НДК ще се състои пресконференция на Съюза на българските писатели на тема: „105 години от рождението на Н.Й.Вапцаров”.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Фондация „Енчо Керязов” и Община Ямбол ще дадат пресконференция по повод четвърти годишни награди за деца-таланти от областта и спектакъла „Нощ на звездите”, както и за благотворителна вечеря и търг с произведения на изкуството и предмети на наши и световни.

***
София.
От 18:00 часа в Заседателната зала на Библиотеката на НБУ ще се състои първата от поредицата семинари, посветени на акад. Вера Мутафчиева.

***
София.
От 19.00 часа в хотел „Кемпински” Американската търговска камара в България организира благотворителна вечер за Деня на благодарността в САЩ – Тенксгивинг в помощ на ученици и студенти в неравностойно положение.

***
София.

Ръководството на НХА и Студентският съвет откриват ателиетата на специалностите и организира три информационни срещи, на които ще бъде съобщено новото в приемните изпити и условията за кандидатстване.

***
Бургас.
В 10.00 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще инспектира обекти на територията на Бургас и още 8 околни общини.

***
Бургас.
От 13.00 часа в хотел „България“ ще се състои пресконференция с участието на народните представители от ПГ на Коалиция „ БСП лява България“ Петър Кънев и Атанас Зафиров.

***
Варна.
От 10.15 часа в Градския съвет на БСП – ул. „Македония“ 33 народният представител от „БСП – лява България“ Ангел Найденов и лидерът на БСП –Варна Борислав Гуцанов ще се срещнат с група доброволци, които ще им връчат подписка с искане за създаване на зоополиция в структурата на МВР.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в сградата на Община Велико Търново Асоциация на българските села ще проведе информационна среща – дискусия „Българското село - Бъдещето е в наши ръце!”.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа Областен информационен център ОИЦ - Велико Търново организира изложба с фотоси от успешни проекти пред Факултета по изобразително изкуство.

***
Видин.
От 10.00 часа във фоайето пред Заседателната зала на Общински съвет – Видин Областен информационен център – Видин и Община Видин ще представят фотоизложба на тема „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“. След откриването екипът на ОИЦ – Видин организира и изнесена приемна за жителите на общината.

***
Видин.
От 11.00 часа. в Община Видин ще бъдат отворени офертите за участие в обществена поръчка чрез публична покана с предмет: „Строително-монтажни работи СМР на културни институти - народни читалища НЧ в Община Видин, както следва: НЧ „Цвят 1870”, гр. Видин НЧ „Светлина – 1922 г.”, гр. Дунавци, НЧ „Просвета – 1937 г.”, с. Кутово НЧ „Светлина - 1926”, с. Сланотрън и НЧ “Съзнание - 1928”, с. Кошава”.

***
Добрич.
В 12.00 часа в двора на МБАЛ Добрич ще бъде осветен новоизграденият параклис.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство” ще бъде открита изложба на класа по изобразително изкуство. – Венцеслав

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в голямата зала на общинския театър ще започне представлението „Смях в залата”. – не се отразява

***
Плевен.
В 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок от Найден Зеленогорски ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресцентъра на БСП – Пловдив народните представители от „БСП лява България” Георги Търновалийски и Манол Генов ще дадат пресконференция.

***
Сливен.
В 10:30 часа в Областната администрация Сливен ще проведе заседание Областната епизоотична комисия.

***
Стара Загора.
В 11:00 часа в конферентната зала в сградата на Областна администрация Стара Загора ще се проведе среща между областния управител, депутати от 27-и МИР, кметове и председатели на Общински съвети на общините в област Стара Загора.

***
Стара Загора.
В 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА народният представител от ПП АБВ проф. Иван Станков ще даде пресконференция на темата „Дейността на ПГ на АБВ в 43-тото Народно събрание”.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа президентът на Ротари клуб Стара Загора Николай Колев ще връчи традиционната годишна стипендия от името на клуба на даровит ученик.

***
Созопол.
В 14.00 часа кметът на община Созопол Панайот Рейзи ще посрещне в кабинета си министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. От 14.30 часа ще посетят обекти от проекта за Водния цикъл на Созопол, след което ще в сградата на общината двамата ще дадат брифинг за медиите.