Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 6 март

***
София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на ПП ГЕРБ.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
София.
В 11.30 часа в гараж Земляне, кметът на Столична община ще провери доставката на 20 нови съчленени автобуса за градския транспорт в София.
***
София.
От 08.30 часа в сградата на Националния институт на правосъдието – всеки ден от 6 до 11 март, ще се провежда устен изпит от конкурса за частни съдебни изпълнители.
***
София.
От 09.30 часа в зала „Света София“, на хотел „Света София” ще се проведе информационна среща по проект „Теренни проучвания на разпространение на видове/оценка на състоянието на видове и хабитати на територията на цялата страна – I фаза”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г“., по койтo Изпълнителна агенция по околна среда е бенефициент.
***
София.
От 12.00 часа в Александровска болница екипът на „Сдружение Азбукари" и приятели организират празник за средния медицински персонал на болницата.
***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с актуални действия на ДНСК за събаряне на т.нар. незаконни сгради.
***
София.
От 18.00 часа в Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 2 ще бъде открита изложба за скулптура, живопис и рисунки на Петър Куцаров 1921 – 2015 и Стоимен Марков.
***
София.
От 18.00 часа в зала 7 на НДК ще се състои официалното представяне на книгата на доц. д-р Ружа Маринска „Гео Милев и изкуството”.
***
София.
От 19.00 часа във Vivacom ArtHall - ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 4 ще се състои дипломно модно ревю на студенти от магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“ на Нов български университет.
***
София.
0т 19.30 часа в МБАЛ „Надежда” по случай празника на жената, болница за женско здраве Надежда и БГ Дуетът представят „8 песни за жената" - музикален рецитал.
***
Бургас.
От 16.00 часа в зала „Изток на Бургаски свободен университет ще се проведе кръгла маса на тема „Реформата в образованието – основа за икономическото развитие на България“. Събитието се организира от представителството на Фондация „Ханс Зайдел“ за България в сътрудничество със Сдружение „Граждани за европейско развитие на България щи”, като бъде официално открито от кмета на Бургас и заместник-председател на ГЕРБ Димитър Николов.
***
Бургас.
От 18.00 часа в галерия „13-тото стъпало” ще се състои самостоятелна изложба - живопис „Градски пейзажи” на художника Ненко Чанев.
***
Благоевград.
От 10.00 часа в РИМ Благоевград ще се състои изложба и викторина по повод 70-годишнината от участието на българската армия в заключителната фаза на Втората световна война.
***
Варна.
От 10.30 часа в залата на читалище „Просвета 1927” в район „Аспарухово”, дамските организации на ПП ГЕРБ във варненските райони „Аспарухово” и „Владислав Варненчик” организират дискусия на тема „Приемното родителство – професия или призвание”.
***
Варна.
От 13.30 часа в галерия „Ларго” ще се състои пресконференция във връзка с откриването на изложба-живопис „Червена нишка” на Силвия Павлова и Григор Велев. От 18.30 часа в галерията на ул. "Хан Крум" № 8 изложбата ще бъде официално открита.
***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Регионален пресклуб на БТА-Велико Търново вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и народният представител от РБ Димитър Танев ще даде пресконференция. От 13.00 часа Меглена Кунева ще изнесе лекция пред студентите във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ на тема Председателството на ЕС от България през 2018 година – възможности и предизвикателства. От 17.00 часа Кунева и Танев ще проведат среща с актива на ДБГ, а от 18.00 часа - с представителите на Реформаторския блок във Велико Търново.
***
Видин.
В 14.30 часа в Медийния център на общината заместник-кметът на Видин Борислава Борисова ще приеме участници в проект „Народното творчество и влиянието му върху европейската култура”, който ПТГ „В. Левски" осъществява съвместно с още 7 държави по секторна програма „Коменски".
***
Добрич.
От 09.00 до 09.30 часа в МБАЛ Добрич ще бъде доставено дарение от болнични легла, болнични шкафчета и дюшеци на стойност 450 евро, което се осигурява от Сдружението „Солидарност Швейцария – Източна Европа“.
***
Нова Загора.
От 11.00 часа „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД ще направи дарение на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Роза” в с. Асеновец.
***
Пловдив.
От 10.30 до 11.00 часа в Зала „България” на Конгресен център, на Международната селскостопанска изложба АГРА 2015 в Пловдив, на семинар ще бъде представен проектът „Енергийна ефективност и по-добро качество на млякото в българските ферми“.
***
Пловдив.
От 14.00 часа в голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“ народният представител от ГЕРБ Здравко Димитров ще вземе участие в регионалната кръгла маса на КНСБ на тема: „Заплащане на труда и заетост. Регионални аспекти, предизвикателства и възможности.“
***
Русе.
От 09.00 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе заседание на „Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията”.
***
Смолян.
От 13.00 часа във физкултурния салон на ГПЧЕ „Иван Вазов” ще се проведе футболен турнир за „Купата на Кмета” по-повод 8-ми март.