Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 18 декември
***
София
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Русе
От 11.00 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие първия по рода си Център за речни информационни услуги в България на ул. Пристанищна 20.

***
София
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София
От 09. 30 часа 22 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк” чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК.

***
София
От 09. 30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу хирурга Виктор Попов от „Пирогов” за смъртта на пациентката Галина Мигохосян.
***
София
От 09. 30 часа 4 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров.
***
София
От 10.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведе открито заседание за продължаване срока на лицензия на „ТЕЦ-Бобов дол”, издадена за дейността „производство на електрическа енергия”.


***
София
От 10.00 часа в информационно бюро на Европейския парламент ще се проведе кръгла маса на тема „Отвъд стандартите – качество и развитие на социалните услуги“, организирана от фондация „Де Пасарел Българи“.

***
София
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София
От 10.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Центърът за електронно обучение на СУ организира Ден на отворените врати, на който ще бъдат представени резултатите от проект, целящ въвеждането на дистанционно обучение в педагогическите специалности на университета.

***
София
От 11.00 часа в ще се проведе пресконференция на тема „Подкрепят ли спешните медици и гражданите политиката на Министър Петър Москов, доколко и докога?” в пресклуба на БТА.

***
София
От 11.00 часа в Гранд Хотел София ще се състои официалното закриване на проекта на ГД “Криминална полиция” за превенция и разкриване на престъпления, свързани с културно-историческите ценности.

***
София

От 14.00 часа в зала 316 на Висше училище „Колеж по телекомуникации и пощи“ ВУ КТП ще се проведе пресконференция посветена на реализацията на проект BG051PO001-3.1.09-0001 „Система за квалификация и кариерно израстване на преподавателите във Висше училище „Колеж по телекомуникации и пощи““.

***
София
От 15.30 часа Фондация „Четиринадесети януари“ ще представи данни и анализ на данните за употребата на СРС и достъпа до трафични данни за периода 2010-2013 г. в Бетахаус на ул. “Крум Попов” №56-58.

***
София
От 16.00 часа в галерия УниАрт, Нов български университет ще бъде представена на книгата "Качество на демокрацията в България".

***
София
От 18.00 часа в Зала 2 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе публична дискусия на тема “Българското училище и децата на бежанците и новите имигранти”.
***
Банско
От 16.00 часа ще се състои откриване на детска работилничка „Изработи сам подарък за Коледа“ във фоайето на читалище „Н. Вапцаров“.

***
Бургас
От 11.00 часа ще се състои коледно тържество в МБАЛ – Бургас.

***
Бургас
Третото издание на кинофестивала "Северно сияние" гостува този месец в Бургас.

***
Бургас
От 18.00 часа ще се състои музикална среща в КЦ "Морско казино".

***
Бургас
В Художествената галерия „Петко Задгорски”, ще се състои церемонията по награждаването на лауреатите в литературния конкурс „Евреи и българи – два народа, една родина, една любов” .

Несебър:
От 09.00 до 13.00 часа ще се проведе кампания за безвъзмездно кръводаряване. Екипът на Отделението по трансфузионна хематология на лечебното заведение ще очаква желаещите да дарят кръв на партера на Здравната къща в града.

***
Благоевград
От 19.00 часа ДТ „Н.Вапцаров”- Благоевград представя „ЧЕХОВИАДА За вредата от тютюна” от А.П.Чехов.
***
Благоевград
От 19.00 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще връчи наградите „Спортист на годината” за 2014 година на Благоевград. Събитието ще се проведе в зала „Скаптопара”.

***
Варна
От 10.00 часа в Заседателната зала на МУ-Варна ще се проведе преконференция по повод приключването на два проекта по ОП "Развитие на човешките ресурси" - единият касае повишаване квалификацията на преподавателите, а другият има отношение към оптимизирането на работния процес на всички нива в университета с цел повишаване максимално качеството на обучението на студентите и предлаганите услуги.

***
Варна
От 10:30 часа в зала „Миро”на хотел „Голдън Тюлип” Варна. Басейнова дирекция за Черноморски район – Варна ще проведе второто за тази година редовно заседание на Басейновия съвет.

***
Варна
От 16.00 часа в Музея за история на Варна, ул. „8-ми ноември” № 3 ще бъде представена книгата „Адмиралът на султан Мехмед ІІ” от Войно Войнов

***
Варна
От 19.00 часа в галерия Contemporary Space ще бъде открита годишната изложба по кураторски проект на фондация Крео Култура, представящ всички художници и творчески тандеми със самостоятелни изложби през изминалата година в Contemporary Space, Варна.

***
Велико Търново
От 9.00 ч. ще се състои сесия на Великотърновски общински съвет в Голяма зала.

***
Велико Търново
От 11.00 до 17.00 часа ще се проведе коледен турнир по футбол за деца в ДКС „Васил Левски“ .

***
Велико Търново
От 11.00 часа ще се състои Церемония „Спортист на годината“ в Ритуална зала.

***
Велико Търново
От 11.00 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на център "Амалипе" във връзка с проблемите на спешната помощ в ромските квартали и популяризиране на добрите практики сред местните ромски общности.

***
Велико Търново
От 17.00 ч. ще се проведе „Коледен календар“: Игри и забавления за деца с аниматори от парти център „Джамбалая“ на Сцена в парк „Марно поле“.

***
Велико Търново
От 17.30 ч. ще се проведе „Рок вечер“: Концерт на „Power slave” на Сцена в парк „Марно поле“.

***
Велико Търново
От 17.30 ч. ще се проведе вечер, посветена на 105 г. от рождението на Н.Й.Вапцаров – Военен клуб.

***
Велико Търново
От 18.00 ч. ще се проведе празничен концерт на „Вирджиния балет” при Младежки дом - МДТ „Константин Кисимов”.

***
Велико Търново
От 18.00 ч. ще се проведе Коледен концерт на хор ”Царевец” към Народно читалище”Надежда 1869”- Изложбени зали „Рафаел Михайлов”

***
Велико Търново
От 18.00 ч. ще се състои коледно-новогодишен концерт на хор „Царевец“ при НЧ „Надежда 1869“ - ИЗ “Рафаел михайлов“.

***
Велико Търново
От 18.00 ч. ще се състои коледно-новогодишен концерт на ЕГ„Асен Златаров“ в голяма зала на Община В.Търново.

***
Горна Оряховица
От 17.30 часа в Храм „Св. Иван Рилски” кв. „Калтинец” – Горна Оряховица ще се състои Коледен концерт с участието на читалищни състави.

***
Горна Оряховица
От 18.00 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица Коледен концерт на Дамски туристически хор „Божур” при ТД „Камъка” и Смесен хор „Еделвайс” при ТД „Трапезица” – Велико Търново.

***
Горна Оряховица
От 18.00 часа в НЧ „Напредък - 1869” – Горна Оряховица ще се проведе Коледен концерт на балет „Калина”

***
Добрич
От в Огледална зала „Нели Божкова“ Коледен клавирен концерт ще изнесе младият пианист Светослав Тодоров.

***
Добрич
От 10.30 часа в Бизнес зала на общината ще се проведе ежегодната пресконференция на Областен информационен център – Добрич, създаден по проект на общината.

***
Кюстендил
От 10.30 часа в залата на общинския театър ще бъде представен проект за преодоляване на младежки конфликти в училище.

***
Пловдив
От 10.00 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Янко Й. срещу взетата му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „ Задържане под стража”. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.6 от НК, затова че на 11.12.2014 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил съпругата си Троянка Й., като деянието е извършено с особена жестокост.

***
Пловдив
От 10.00 часа в 1 зала Пловдивският окръжен съд ще разглежда дело, образувано по жалба на подсъдимия Иван Бижев. С присъда на Пловдивския окръжен съд Бижев е осъден на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Бижев е признат за виновен в това, че е направил опит умишлено да умъртви Денислав Хаджиев.

***
Пловдив
От 18.00 часа в Музеен център за съвременна история ще бъде открита изложбата „Пловдив заедно”.
***
Смолян
От 10.00 часа ще се проведе сесия на Общинския съвет в Смолян.

***
Смолян
От 14.00 часа в сесийната зала на Община Смолян ще се състои церемонията по награждаването на „Спортист на годината – 2014 г.” .

***
Стара Загора
От 14.00 часа Стара Загора и Центърът за наука, култура и изкуство ще наградят победителите в конкурса „Сурва, весела година” за изработка на сурвачки и рисунки.