Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 30 август Агенция „Фокус”
***
Ботевград.
Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще бъде на традиционния народен събор и регионален празник на фолклора „Боженишки урвич”, който ще се проведе в село Боженица, „Урвишка поляна”, община Ботевград. В 11.00 часа премиерът ще се присъедини към участниците в събора и ще отправи своето приветствие към тях.

***
София.
От 11.00 часа в парк „Заимов” ще се състои Концерт за деца „Джаз импровизации с ноти и бои” с участието на Венци Благоев Джазтет.

***
София.
От 11.00 часа в Южния парк Театър „Сириус” ще представи спектакъла за детска публика „Кучето, което не можело да лае” с участието на актьорите Мария Атанасова и Илиян Стоилов.

***
София.
От 12.00 часа в училище за незрящи деца СОУ „Луи Брайл”, бул. „Ломско шосе” 177, за втори пореден път ще се проведе инициативата „Ден на подкрепа”.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Европа” в Парк Хотел „Москва” лидерите на Реформаторския блок ще дадат пресконференция, на която ще представят водачите на листите.

***
София.
От 18.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийски духов оркестър.

***
Банско.
В Банско ще се проведе петото юбилейно издание на Опера фест.

***
Варна.
От 12.00 часа във Фестивален и конгресен център зала 1 ще се проведе II-ри Национален конгрес на Политическа партия „България без цензура”. От 15.00 часа в зала 4 на Фестивалния и конгресен център Николай Бареков, председател на „България без цензура”, и специалните гости на конгреса ще дадат обща пресконференция.

***
Велико Търново.
За шеста поредна година във Велико Търново ще се проведе „Миндя Рок Фест”.

***
Казанлък.
От 10.00 до 20.00 часа в парк „Северен” ще се състои Демонстрация на тракийски бойни изкуства от школа „Бага-Тур”. От 18.00 часа на пл. „Севтополис” ще се проведе Body Art демонстрация „Тракийски мотиви от долината на розите” в Дните на Тракийската култура в град Казанлък.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в голямата зала на читалище „Братство” ще бъде открито осмото издание на националния фестивал на старата градска песен „Пей сърце”.

***
Малко Търново.
От 11.00 часа министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие паметен знак на сградата на ДГС-Малко Търново по случай 100-годишнината на стопанството и мемориален портрет на първия български лесничей в Малко Търново – Тодор Димитров. От 11.30 часа министърът ще връчи почетни плакети и награди на ветерани и служители на ДГС-Малко Търново.

***
Пловдив.
На Младежкия хълм ще се проведе „Айляк фест”.

***
Смолян.
От 12.00 часа на пл. „България” на Новия център в Смолян ще се състои първа национална граничарска среща-събор, посветена на 61 години от създаването на Четвърти Граничен отряд „Полковник Дичо Петров”.