Събития за деня

Информационна агенция "Фокус"
***
Карлово.
От 21.00 часа на пл. „Васил Левски“ в града държавният глава Румен Радев ще участва в тържествената програма за отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 09.30 часа в Централния военен клуб вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с посланиците и постоянните представители на България зад граница на 18 и 19 юли 2019 г. в рамките на традиционната посланическа конференция. В 10.00 часа изказване е поканен да направи министър-председателят Бойко Борисов. Президентът Румен Радев ще се срещне с посланиците в 16.00.

***
София.
От 11.00 часа в Борисовата градина ще се проведе тържествено събитие по случай 182-та годишнина от рождението на Васил Левски. На събитието ще участва вицепрезидентът Илияна Йотова. Слово ще произнесе доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на София.

***
София.
От 11.30 часа във фоайето пред северния вход на Народното събрание министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще представи макет на паметник на 9-а пехотна Плевенска дивизия.

***
София.
От 09.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илия С., Александър В. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юлиян Т., Христо С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ален Д. и Ибраим Л., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Михаил С., престъпление по чл. 108 НК.

***
София.
От 10.30 часа в БТА ще се проведе Управителните съвети на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Българска асоциация на туристическите агенции и Сдружение Туризъм имат честта организират публична проява „След туристите, ще си тръгнат ли от България и туристическите фирми? За абсурдите на Наредба Н-18“ .

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Областна администрация - Софийска област гр. София, бул. „Витоша” 6 заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в стратегическа консултация във връзка с изпълнение на политиката за регионално развитие и програмирането на новата европейска оперативна програма за подкрепа на регионите в периода 2021-2027 г. с представителите на общините от Югозападен район.

***
София.
От 11.00 часа пред параклиса в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ГДПБЗН на ул. „Пиротска" 171А, два дни преди църковния празник, българските пожарникари ще отбележат деня на св. пророк Илия - техен небесен закрилник и покровител, и 83 години от полагането на основите на политиката за защита на населението в България. В рамките на церемонията ще бъде отслужен водосвет и ще бъдат поднесени цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители на ГДПБЗН.

***
София.
От 11.00 часа Софийският градски съд ще заседава по делото срещу Мария В. и Свилен В., обвинени в убийството на 87-годишен мъж.

***
София.
От 11.00 часа в резиденцията на Кралство Мароко на ул. „21 век“ 56 ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия национален празник на Кралство Мароко Празникът на трона и учредяването на Мароканско-българската търговско-промишлена палата.

***
София.
От 12.00 часа пред централния вход на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ще се проведе церемония по официалното даряване на линейка от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта, на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

***
София.
От 16.00 часа в БТА Българска телеграфна агенция на бул. „Цариградско шосе" 49 ПП АБВ организира дискусионна среща на тема „Превъоръжаването на Българските военновъздушни сили – без алтернатива“.

***
София.
От 13.00 часа в Кино „Кабана” лятна сцена в парка пред НДК, вход от бул. „Фритьоф Нансен“ кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи лятната културна програма на Столична община и специалното книжно издание с инициативи, което ще се разпространява безплатно в София.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концертът на Майкъл Болтън.

***
София.
От 20.45 часа в градинката пред Народно читалище „Младост 1971“ стартира кино под звездите.

***
Асеновград.
В 09.30 часа пред барелефа на Васил Левски ще се състои тържествен митинг-поклонение за отбелязване на 182-рата годишнина от рождението на Апостола.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Спортния интернат ще се проведе спортното състезание „Лъвски скок“ по повод 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Васил Левски“ ще бъдат положени цветя пред бюст-паметника на Дякона.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в сградата на Областната управа, ет.1, Конферентна зала ще се проведе пресконференция на тема „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?".

***
Бургас.
От 11.00 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Апостола на свободата.

***
Бургас.
От 11.00 часа в сградата на „Кариерен център” към ДРСЗ - Бургас ул. „Патриарх Евтимий” ще се състои съвместната пресконференция на ДРСЗ – Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ – Бургас.

***
Бургас.
От 17.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“ трио „Арденца“ ще изнесе концерт.

***
Бургас.
От 18.00 часа при възпоменателни паметник на летище „Сарафово“ ще се състои церемония в памет на терористичния атентат преди седем години на летището.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Експоцентър „Флора“ ще се състои концерт, посветен на 120 години от рождението на Панчо Владигеров.

***
Варна.
От 9.00 часа пред паметника на Апостола в Морската градина ще се проведе честване по случай 182-рата годишнина от рождението на Васил Левски.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще участва в дискусия на тема „Образцова община“.

***
Велико Търново.
Регионален исторически музей – Велико Търново организира Ден на отворените врати в музей „Възраждане и Учредително събрание” и „Затвор-музей” по повод 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се запознае с хода на ремонтните дейности на сградата на Драматичния театър и на Централната пешеходна зона във Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа пред паметника на Дякона, на площад „Левски“, с тематична програма ще бъде отбелязана 182-рата годишнина от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски.

***
Добрич.
От 08.00 часа в НЧ „Добрич – 2017 “ ще се проведе Олимпийски ден.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“, Интерактивна зала, ще се състои летен детски клуб „Играй и учи” - забавни игри за харесвани професии.

***
Добрич.
От 10.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се проведе общоградско поклонение и полагане на цветя по повод 182 години от неговото рождение.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“, фоайе с пиано, Петър Пунчев представя книгата си „Вие сте тук”.

***
Дупница.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъде отбелязана годишнината от рождението му.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Литературно-художествен музей „Чудомир“ ще бъде представена книгата на доц. д-р Огняна Маждракова-Чавдарова „Васил Левски сред своите в родината и отвъд Дунава“.

***
Карлово.
От 12.30 часа с водосвет ще бъде открит обектът „Кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 София - Бургас и подходи към два броя локални платна”.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски ще бъдат тържествено отбелязани 182 години от рождението на Апостола на свободата.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство” ще заседава Областният консултативен съвет по плодове и зеленчуци.

***
Ловеч.
От 11.00 часа в офиса на ОИЦ - Ловеч, Барокова къща, ет.1, ще се проведе информационна среща за представяне на условията за кандидатстване по процедура BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“, съфинансирана по Приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на ОП „Околна среда 2014-2020“.

***
Ловеч.
От 14.00 часа окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на обвиняемата за взимане на подкуп за издаване на ТЕЛК решения.

***
Каварна.
От 11.00 часа с поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски в градския парк на Каварна и полагане на венци и цветя ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Апостола.

***
Карлово.
От 09.00 часа с тържествена света литургия в храм „Св. Николай" ще започне XXVIII Народен събор, посветен на 182 години от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово. От 10.00 часа ще се състои поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева. От 10.15 часа ще се състои Литийно шествие от храм "„Св. Николай" - ул. „Ал. Стамболийски" - ул. „Ген. Гурко" - пл. „20-ти юли". От 10.30 часа ще се състои Тържествен ритуал по издигане на знамената на Република България и град Карлово, молебен за благоденствието на града и жителите му и посрещане на националния туристически поход „По стъпките на Левски". От 11.30 часа в НМ „Васил Левски" ще се състои връчване наградите на фондация „Васил Левски" и комитет „Васил Левски" - Карлово, литературен салон. От 17.00 часа на Площад „20-ти юли" ще се проведе концерт на художествените състави от структурите на СОСЗР. От 19.30 часа в НМ „Васил Левски" ще се състои 25 години национален поход „По стъпките на Левски". От 20.20 часа в НМ „Васил Левски" ще се състои изнасяне на знамето на карловския революционен комитет. В 21.00 часа на площад „Васил Левски" програмата ще завърши с Тържествен митинг – заря.

***
Кърджали.
От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои тържествено честване на 182-рата годишнина от рождението му.

***
Монтана.
От 11.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - Монатна директорът на ОДМВР - Монтана старши комисар Пламен Томов ще проведе месечен брифинт за извършената дейност през месец юни 2019 г.

***
Плевен.
В 11.00 часа председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и общински съветници ще поднесат цветя пред паметника на Апостола на свободата по повод 182-рата годишнина от рождението му.

***
Плевен.
В 15.00 часа в Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

***
Плевен.
В 19.00 часа в Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ще се играе постановката ,,Боинг Боинг".

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Д., обвинен в убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, както и за притежание на оръжие.

***
Пловдив.
В 10.00 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще се състои тържествено отбелязване на 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

***
Пловдив.
От 18.30 часа с поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя в Пловдив ще бъде почетена 182-рата годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

***
Пловдив.
В 19.00 часа в пространствата на „Баня Старинна" ще се състои откриването на изложбата с фотографии на Юлиян Табаков, озаглавена „Мигновения“.

***
Поморие.
От 11.00 часа пред паметника на Апостола с ритуал по поднасяне на венци и цветя ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Поморие.
От 18.30 часа ще се проведе фестивалът „Корея – страната на утринната свежест”.

***
Русе.
От 10.00 часа в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ в гр. Русе ще започне изпълнението на договор с предмет „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация на образователната инфраструктура на Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“.

***
Силистра.
От 11.00 часа на паметник „Васил Левски“ ще се състои тематична проява „Каквото съм правил, в полза народу е“.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“ на ул. „Българско опълчение“ 69 ще гостува Европа Директно Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа във Филиал „Лозенец” на библиотека „Родина“ на ул. „Кап. Петко Войвода“ 54 ще се проведе Лято в библиотеката.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къща музей „Гео Милев“ ще се състои Лято в музея.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред паметника на Левски тържествено ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Апостола.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в зала № 11, етаж трети на Съдебната палата, ще встъпи в длъжност съдия Неделина Минчева.

***
Търговище.
От 09.00 часа пред барелефа на Апостола на площад „Независимост ще се състои ритуал за поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към делото на Левски. Ученици от II СУ „Проф. Никола Маринов“ ще изнесат художествената композиция „Левски в нас.

***
Трън.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Трън ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Хасково.
От 10.30 часа цветя пред паметника на Васил Левски в двора на СУ „Васил Левски” ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя.

***
Шумен.
От 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“ ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и благоденствие, по повод 141 години от освобождението на Шумен и 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

***
Шумен.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметници и паметни плочи, свързани с освобождението на Шумен – пред паметника на капитан Колесников, паметника на генерал Мадатов и паметника на погребаните руски воини.

***
Шумен.
От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски започва ритуалът по полагане на венци и цветя по повод годишнината от рождението на Апостола.

***
Шумен.
От 18.30 часа в НЧ „Добри Войников-1856“ ще се състои концерт на вокалната група „Victory” от побратимения руски град Подолск.

***
Шумен.
От 19.00 часа пред Регионалния исторически музей ще бъдат показани народни занаяти и старинни накити и колани. В същия час пред музея ще започне и възстановка на събитията от освобождението на Шумен.
© 2019 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция "Фокус"!