Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 29 юли
***
София.
От 15.00 часа ще се състои извънредно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в зала 238 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I” №1, ще се проведе Обществен съвет към Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Средец” на „Шератон София Хотел Балкан” ще се проведе пресконференция за започването на проект „Повишаване на квалификацията на членовете на ВСС и служителите в администрацията на ВСС”.

***
София.
От 11.00 часа на V етаж в Министерството на образованието и науката кметовете на общините с одобрени проекти ще получат договори за финансиране по Програма „Деца и младежи в риск” от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на проф. Николай Овчаров относно археологическите разкопки на Перперикон.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Сердика” на хотел „Гранд Хотел София” ще се проведе пресконференция в изпълнение на Дейност IV „Дейности за информация и публичност - планиране и промотиране на дейностите и резултатите, включени в обхвата на проект „Повишаване качеството на предоставяните онлайн електронни административни услуги чрез надграждане на 16 административни услуги до достигане на 4-то ниво на развитие”.


***
София.
От 11.00 часа пред паметника на Незнайния воин Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер”, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите и други граждански и военнопатриотични организации ще почетат паметта и героизма на воините на цар Самуил с полагане на венци и цветя на паметника.

***
София.
От 11.30 часа в Американски център, Столична библиотека, пл. „Славейков” 4а Български институт за правни инициативи и Център на НПО – Разград организират пресконференция на тема „За Гражданския съвет към ВСС, изборът на нов председател на ВКС и бюджета за правосъдие”.

***
София.
От 12.00 часа в зала 701 в Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за надзор на първия етап от Западния обходен път на Пазарджик и на 7 км от път II-37.

***
София.
От 13.00 часа в зала 130 на Народното събрание на пл. „Княз Александър I” №1 ще се проведе заседание на Комисията по земеделието и храните.

***
София.
От 17.00 часа от северната зона на Градската градина Асоциацията на палестинците в България ще проведе мирно шествие във връзка с продължаващата израелска офанзива срещу населението в ивицата Газа от последните дни и ескалация на напрежението, както и създалата се хуманитарна катастрофа там.

***
София.
От 19.30 часа в парка Заимов, сцената пред театър София, българската кънтри група Lilly of the West ще изнесе концерт.

***
Варна.
От 11.00 часа в Арт салон на „Радио Варна” малка зала ще се проведе пресконференция и презентация на Община Аксаково.

***
Варна.
В Летния театър на Варна вицепрезидентът Маргарита Попова ще закрие 26-ия Международен балетен конкурс, който се проведе под неин патронаж.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 в сградата на Община Велико Търново ще се състои заключителна пресконференция по проект: „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар”.

***
Видин.
От 10.00 часа в заседателната зала на 6 етаж на Община Видин ще бъдат отворени конкурсните документи за участие в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изготвяне на инвестиционни проекти за 7 обекта по проект „Видин в следващия програмен период”.

***
Плевен.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА в Плевен АБВ ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 2 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимите Димитър С. и Иван А. чл. 282 ал.2, чл.203 ал.1, чл.219 ал.4 и чл.283 от НК.