Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 31 март
***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с Почетен знак на държавния глава поделения на Българската армия, във връзка със значимия принос на личния им състав за преодоляването на последиците от природните бедствия и оказване на помощ на местното население в Южна България през месец март т.г в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

***
София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи приза за най-добър град за живеене в България по време на церемония в зала 8 на НДК.

***
София.
От 09.30 часа Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международния форум „Глобалният туризъм: състояние и перспективи” в хотел „Metropolitan“.

***
София.
От 10.00 часа Софийският военен съд ще заседава по делото срещу К.И.К. в съдебна зала 18- етаж 4 на Съдебната палата.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Музейна” на административната сграда на БЧК ще бъде представен проектът „Приятели на деца и младежи с проблеми oт аутистичния спектър”

***
София.
От 10.30 часа министърът на отбраната Николай Ненчев ще награди екипите от въоръжените сили, отличили се в спасителните операции в помощ на населението. Церемонията ще се проведе в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната.

***
София.
От 10.30 ПП АБВ организира открита дискусия посветена на съдебната реформа в зала „Запад“ на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа в сцена-клуб “Максим” на театър “Българска армия” ще се проведе пресконференция за обявяване
номинациите за наградата „Аскеер 2015” в категория „Съвременна българска драматургия”

***
София.
От 11.00 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще награди с парични награди и с почетни грамоти за високите им постижения в областта на музикално - изпълнителското изкуство големите български изпълнители Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров от вокално трио „Бо-Бо-Бо” в зала “Колегиум” на Министерство на културата.

***
София.
От 11.00 часа парламентарна Комисия по енергетика ще проведе извънредно заседание, на което ще бъдат изслушани кандидатите за членове и председател на КЕВР.

***
София.
От 11.00 часа Агенцията за социално подпомагане ще представи същността на операцията „Осигуряване на топъл обяд” в зала 5 на Столична община.

***
София.
От 11.00 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет заместник-ректорът на СУ по учебната дейност доц. Милена Стефанова ще представи най-новата бакалавърска програма на СУ.

***
София.
От 11.00 часа в „Бетахаус” ще се проведе пресконференция по повод отварянето на конкурса за социални предприемачи „Промяната” за 2015 г.

***
София.
От 11.30 часа в Гранитна зала на Министерски съвет, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще представи пред медиите предложението на Министерството на труда и социалната политика за усъвършенстване на пенсионния модел и развитие на пенсионната система. На събитието ще присъства и министърът на финансите Владислав Горанов.

***
София.
От 12.00 часа сградата на Специализирания наказателен съд ще се проведе пресконференция относно Доклад за дейността на Специализирания наказателен съд през 2014г.

***
София.
От 12.00 часа в зала 7 на НДК ще се проведе събрание на асоциация „Българска книга”.

***
София.
От 12.30 часа председателят на БТПП и председател на Съвет GS1 България към БТПП Цветан Симеонов ще открие нова зала на GS1 България, която ще бъде използвана за обучение. Официалното откриване ще се състои в обучителния център на „Викорс” АД на ул. „Проф. Георги Брадистилов” 6, район „Студентски”.

***
София.
От 14.00 часа в зала 605 в Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за за изграждане на второ платно на път І-9 Слънчев бряг - Бургас в участъка Поморие – Ахелой.

***
София.
От 14.45 ръководството на ДПС ще даде пресконференция в пресцентъра на ЦС на партия.

***
София.
От 15.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на тема „Ресурсът на България – за България“, организирана от Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.
***
София.
От 15.15 часа председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Светлин Танчев и председателят на Комисията по европейска интеграция на Народната скупщина на Сърбия Александър Сенич ще направят изявление в зала в зала 3 в Източното крило на сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І” №1.

***
София.
От 15.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

***
София.
От 17.30 часа Съюзът на българските художници и фондация „Поддържане на изкуството в България“ ще представят книгата „120 години българско приложно, декоративно и монументално изкуство“ в галерия „Академия“ на ул. „Шипка“ 1.

***
София.
От 18.00 часа в Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще се състои вечер, под наслов „Живият Вили Цанков”.

***
София.
От 19.30 часа в зала "Диамант" на Рамада София Хотел ще се състои гала-спектакъл за връчването на Годишните награди ЗЛАТНА ИГЛА 2015.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в зала 305 в сградата на Община Асеновград, жителите на общината ще могат да отправят своите предложения, свързани с дейността на отдел "Култура" към общинската администрация.

***
Благоевград.
От 10.30 часа РИОСВ – Благоевград ще даде пресконференция по проект „Дейности по устойчиво управление на резерват „Соколата“, резерват „Конгура“, резерват „Али ботуш“, резерват „Ореляк“ и поддържан резерват „Тъмната гора”.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе заключителна пресконференция по проект "Живот в семейна среда - нова възможност за деца и младежи с увреждания в Община Бургас”.

***
Бургас.
От 10.00 часа и от 14.00 часа в зала "Георги Баев" на Морското казино ще се проведе отворен семинар за преподаватели.

***
Варна.
От 10.00 часа в Заседателна зала на Район "Одесос", Община Варна ще проведе заключителна конференция по проект "Промоция на иновативен селски туризъм в региона на Черноморския басейн по СОП"Черно море".

***
Варна.
От 12.30 часа в Capella Fresh Food Pizza Мол Варна, ет. 3, до кино Арена ще се проведе среща на майките кърмачки. Събитието е провокирано от нарастващата нетърпимост спрямо кърмачките и тяхното присъствие на обществени места. В знак на солидарност с протеста, който се организира в София се присъединяваме с мероприятие на същата дата и в същия час, но с по-различни послания.

***
Варна.
От 13.00 часа зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще вземе участие в среща между земеделските производители и експертите на Министерството на земеделието и храните, по повод Кампания 2015 г. , която ще се проведе в зала „Дали” на х-л „Голден Тулип”.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ - Варна Юлияна Боева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски” №1.

***
Враца.
От 13.00 часа ще се проведе първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в сградата на Областната администрация.

***
Казанлък.
От 13.00 часа в залата на Културно-информационния център ще се проведе среща с кмета на общината Галина Стоянова, министъра на образованието и науката проф. дпн Тодор Танев, заместник-министъра на образованието и науката проф. Костадин Костадинов и представители на бизнеса в община Казанлък

***
Кюстендил.
От 12.30 часа на стадион „Осогово” ще се проведе пролетен турнир по футбол за деца от Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в клуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод творческото предизвикателство "ИКАР”. Инициативата е на Обединения детски комплекс, клуба за аерокосмически технологии и читалище "Зора”.

***
Плевен.
От 11.00 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще присъства на официалното откриване на завод за автомобилни кабелни системи в Плевен в Индустриален и логистичен парк Плевен на ул. „Цар Самуил” в града.

***
Пловдив.
От 11.00 часа ще започне двудевна регионална конференция на началните учители „Училището – място за деца“ в сградата на ОбС.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив ще се проведе пресконференция по повод старта на проект "Всичко е възможно" на сдружение "Майки срещу дрогата" и "Обединени професионалисти за устойчиво развитие" за работа в затвора Пловдив.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация- Разград ще се проведе заседание на Областната комисия „Военни паметници”.
***
Сливен.
От 17.30 часа пред паметника на Хаджи Димитър ще се проведе протест срещу расистки изказвания организира в Сливен гражданско сдружение «Св. Георти Победоносец.

***
Смолян.
От 11.00 часа в зала 201 на Областна администрация – Смолян областният управител Недялко Славов ще отчете пред журналисти първите 100 дни от встъпването му в длъжност.

***
Шумен.
От 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен областния управител Донка
Иванова с ръководството на "Напоителни системи"-Шумен и земеделски
производители във връзка със старта на новия поливен сезон.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 ще бъде даден брифинг за предстоящите хорови празници и държавно първенство по кик-бокс в Шумен.

***
Шумен.
От 10.30 часа ще се състои пресконференция на депутата Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок.


***
Кърджали.

От 13:00 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в официалното откриване на „Бизнес инкубатор - Кърджали”. Събитието ще се проведе във фронт офиса на инкубатора.