Събития за деня

Предстоящи събития в страната за 27 ноември Агенция „Фокус”

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.

***
София.
09.00 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън София” Народното събрание ще бъде домакин на заседанието на Постоянната комисия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

***
София.
От 09.00 до 17.00 часа в Конферентна зала на хотел „Шипка” продължава вторият ден от семинар „Управление на търговски екипи”.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Инициативен комитет за построяването на паметник на българските революционери и герои от Македония, Беломорска Тракия и Одринско ще даде пресконференция.

***
София.
От 11.00 часа ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“ организира протестен митинг пред резиденцията на турския посланик в София.

***
София.
От 11.00 часа в в зала „Диамант”, хотел „Рамада София хотел” ще се проведе заседание на ЦС на ДПС. От 13.00 часа в зала „Мерджан" ще бъде дадена пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в зала 2 – Северно крило на СУ „Св. Климент Охридски”, Институт за ново икономическо мислене – България ще проведе дискусия на тема „Рискове и проблеми пред развитието на българската икономика в контекста на бюджет 2016г.”

***
София.
От 13.00 часа пред зала Фестивална ще бъдат пуснати 100 пощенски гълъба. Събитието е част от Национална изложба с международно участие, която ще продължи до 29 ноември и ще бъдат представени над 1000 гълъба от 50 породи, над 600 кокошки и водоплаващи птици от 30 породи, пауни, канарчета, папагали, екзотични птици, влечуги, земноводни, насекоми, морски свинчета и зайци.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на КЕВР, ще се проведе обществено обсъждане на Наредба за регулиране на качеството на ВиК услугите и Наредба за регулиране на цените на ВиК услугите.

***
Благоевград.
От 09.30 часа ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областна администрация областният управител Бисер Михайлов свиква Областен съвет за тристранно сътрудничество.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в РЗИ – Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция за отчитане на дейностите, извършени от инспекцията по проект „По-добри здравни грижи в българо-гръцката гранична зона” BeHealth.

***
Благоевград.
Благотворителен концерт „Вярвам в теб! Да помогнем на бебе Валери!” ще се проведе в Благоевград. Община Благоевград подкрепя каузата, в която участие ще вземат известната българска поп изпълнителка Мариана Попова, както и популярният рап дует Румънеца и Енчев. Събитието ще се проведе от 18.00 часа.

***
Бургас.
От 9.30 до 13.30 часа в Конферентната зала на хотел „Аква“ Фондация Програма Достъп до Информация организира работна среща на тема „Какви са новостите в Закона за достъп до обществена информация“, в рамките на проект „Увеличаване капацитета на неправителствените организации при търсене на обществена информация“.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Областна администрация Бургас ще се проведе среща- дискусия на тема „100 години от Първата световна война - участие и отзвук в съвременността”.

***
Бургас.
От 17.00 часа в спортна зала „Младост” лидерът „Нефтохимик 2010" посреща „Левски" за шести пореден успех в Националната волейболна лига при мъжете.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дом на писателя ще се проведе литературна премиера на тийнейдж романа „ОБЛОГ" на Стана Апостолова.

***
Бургас.
Благотворителен концерт в помощ на деца с Прогресивна мускулна дистрофия ще се проведе от 19.00 часа в НХК.

***
Варна.
От 12:00 часа в зала „Доц. д-р Д. Клисаров“ във Факултета по дентална медицина ще се състои пресконференция по повод откриването на лаборатория „3D технологии в стоматологията“, осъществена по Проект № ДФНИ Б02/19 от 19.12.2014г. с Бенефициент МУ-Варна „Проф. д-р Параскев Ив. Стоянов“ и Финансова подкрепа от ФНИ към МОН на Р България.

***
Варна.
От 16.00 часа в зала 1 на хотел „Черно море” ще се проведе Кръгла маса, организирана от Фондация „Деца с проблеми в развитието“ по Проект “ДЕТЕ - Да сподЕлим с вашеТо семЕйство”.

***
Варна.
От 16.30 часа на „Паметник на приморци, загинали през Сръбско-Българската война 1885 година” пред сградата на Община Варна ще се проведе военен ритуал по случай 130-та годишнина от победата на българската войска при Сливница през Сръбско-Българската война 1885 г.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на директорите на регионалните структури на Бюро по труда, Инспекция по труда и дирекция „Социално подпомагане”.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в хотел „Премиер" Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България ще открие Журналистически семинар по европейски въпроси.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 302 в Община Велико Търново ще се проведе заключителна национална конференция по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”.

***
Видин.
В 15.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще приеме Н. Пр. Антон Пъкурецу - посланик на Република Румъния в България и Виктор Дедию – съветник по културните въпроси при посолството.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентна зала ще бъде проведено обществено обсъждане на Бюджет 2016 на на Община Враца.

***
Горна Оряховица.
В УМБАЛ „Св. Анна“ – София продължава вторият ден от Третия национален семинар на БУЛНОЗО Академия „ Превенция и контрол на вътреболничните инфекции-елемент на качествени и безопасни медицински грижи”.

***
Казанлък.
От 9.30 часа в ОДЗ „Слънчице“ ще се проведат педагогически уроци организирани с учители от други градове от Сдружение „ С грижа за децата до 7“.

***
Казанлък.
От 11.00 часа в Мултимедийната зала на ИМ „Искра“ ще се проведе двудневна Национална научна конференция „ Казанлъшкият край в българската история“.

***
Кюстендил..
От 10.00 часа в Административен съд – Кюстендил ще заседава по дело за касиране на изборите за общински съветници в Кюстендил.

***
Плевен.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА новоизбраният председател на Общинския съвет в Плевен Митев ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Парк хотел Санкт Петербург заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще връчи награда за „Цялостен принос в развитието на мебелната промишленост в България" по време на откриването на четвъртото поредно издание на Годишната конференция на браншовете „Дървообработване” и „Мебелна промишленост”, организирано от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост БКДМП.

***
Пловдив.
От 13.15 часа ще се проведе четвъртата поред Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване. Събитието ще бъде открито от Заместник министъра на икономиката - г-н Любен Петров и Заместник министъра на земеделието и храните - инж. Георги Костов.

***
Пловдив.
От 14.00 часа на Лапидариума в Стария град ще се състои официалното откриване на „Дефиле на младото вино”. То ще бъде предхождано от традиционното Дионисиево шествие, което тръгва в 13.00 часа от площад „Стефан Стамболов”.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала „Париж” на хотел „Новотел” заместник-кметът по „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” на община Пловдив, Розалин Петков ще вземе участие в Българо-Турски бизнес форум.

***
Пловдив.
В Пловдив ще се проведе първата двудневна среща с участието на медиите на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/. В 14.00 часа ще се състои демонстрация в пласментно-снабдителна база – Пловдив. Официалното откриване на срещата е от 15.45 часа в хотел Санкт Петербург.

***
Разград.
От 10.00 часа в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе семинар във връзка със Закона за защита при бедствия.

***
Русе.
От 11.00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе ще бъде открита изложба с експонати, изработени от хора с увреждания.

***
Сливен.
От 11.00 часа в пресклуб Сливен ще се проведе традиционната месечна пресконференция на ръководителите на Дирекция „БТ", Д„ИТ" и Д„СП".

***
Свищов.
От 17.30 часа в зала № 1 на Община Свищов ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2016 г.

***
с. Писарево.
От 14.00 часа в салона на НЧ „Съгласие 1905” ще се състои тържествен концерт по случай 110-годишнина от създаване на читалището.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на кмета Живко Тодоров, на която той ще обяви промените в екипа си. Заключителната пресконференция по проекта Създаване на проектна готовност за кандидатстване по Оперативна програма „Регионално развитие“ за периода 2014-2020 г.” ще се състои от 12.00 ч. в зала 2.

***
Тополовград.
От 11.00 часа в залата на Общински съвет - Тополовград ще се състои откриваща пресконференция за представяне на най-новия проект на Община Тополовград „Предоставяне на услуги за независим живот на територията на община Тополовград“.