Събития за деня

София. ***
София.
От 14.00 часа на колелото на трамвай №6 до басейн Спартак, Спаси София, с подкрепата на други неправителствени организации и жителите на кв. Лозенец, организира протест за запазване на трамвайното трасе от Петте кьошета до кв. Лозенец.

***
Благоевград/с. Дъбрава.
От 10.00 часа пред кметството на селo Дъбрава Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов по традиция ще отбележи Деня на Св. Трифон Зарезан като зареже символично лозови насаждения.

***
Бургас.
От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков", по повод 138 години от Освобождението на Бургас, ще се състои ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз, Общината и молебен за просперитета на свободен Бургас. От 11:00 часа на Паметна плоча на ген. А. М. Лермонтов ул. "Лермонтов" 15 и Паметник на Руския лазарет в Приморски парк ще се състои полагане на венци и цветя. - От 11:00 часа на пред паметника на руските освободители /зад Съдебната палата/ в Бургас ще се проведе тържествен ритуал по отдаване на военни почести и ритуал по полагане на венци и цветя.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салона на НЧ „Искра” великотърновският театър „ВЕСЕЛ” представя спектакъла „Коя е бабата“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в камерна зала на МДТ „К. Кисимов” ще се бъде представена детска постановка „Карлсон и дребосъчето”.

***
Враца.
Кметът на Община Враца Калин Каменов и зам.-кметът Петя Долапчиева ще присъстват на отбелязването на 114 години от убийството на Васил Кънчов, което ще се проведе пред паметника на видния врачански политик и общественик на площад „Руски“ във Враца. Събитието е организирано от ръководството на СОУ „Васил Кънчов“ в града.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала: Ректорат 3-А на Тракийски университет ще се проведе Отчетно – изборно събрание на Национално представителство на студентските съвети /НПСС/.