Behr-Hella Thermocontrol България разширява производството си у нас 14 юли 2017

На среща с министъра на икономиката Емил Караниколов представители на BHTC България обсъдиха разширяването на инвестиционния си проект на територията на Индустриална зона „София-Божурище“.
Мартин Ниланд, генералният мениджър на BHTC за България, сподели: „6 500 кв. м. нова производствена площ ще бъде изградена към вече съществуващата, като ще инвестираме нови 12 млн. лв. и още толкова за оборудване и машини“. Така до 2020 г. нивото на общите инвестиции на компанията у нас ще достигне 150 млн. лв.
В крак с амбициозните си планове BHTC ще има нужда от откриване на нови работни места и планира да увеличи броя на своите служители. До този момент те наброяват 400 души.
По време на разговорите беше засегнат и проблемът, свързан с пътната инфраструктура и логистика в района на компанията. Министър Караниколов заяви, че в най-кратки срокове ще бъдат проведени разговори с отговорните институции за преодоляване на евентуалните затрудненията пред инвеститорите в Индустриална зона „София-Божурище“. „Стартираме междуведомствена работна група, която да инициира промени в закона и да даде специален статус на индустриалните зони, за да може да бъдат обособени като затворени комплекси“, каза министър Караниколов.