НАД 40 СТРАНИ УЧАСТВАТ В ТАНЦОВ И КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ В АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ 12 февруари 2018

Храна, изкуство и игри от родните си места представят студентите в 20-тата Международна седмица

Млади хора от над 40 държави ще представят храна и танци от своите родни места по време на Международния танцов и кулинарен фестивал в Американския университет в България. Събитието ще се проведе на 17 февруари, събота, от 18.30ч в Студентски център „Америка за България“, спортна зала, в кампуса на университета в Благоевград. Студентите ще готвят, ще танцуват и заедно с публиката и гостите ще дегустират храна, ще споделят своята култура и ще се забавляват.
С фестивала традиционно завършва инициативата “Международна седмица”, чието юбилейно 20-то издание ще се проведе от 12 до 17 февруари в Американския университет в България. Събитието отново ще събере студенти, преподаватели и гости, които обикновено надхвърлят 200 души. Всяка година почетното общество Фи Бета Делта към АУБ организира уникална програма, с която показва на студентите и местната общественост културата и традициите на държавите, представени в университета.
В забавленията по време на Международната седмица влизат демонстрации на игри и изкуства от различните страни вторник, състезания като „Опитай да не се засмееш“ четвъртък и „АУБ търси талант“ петък и дори тематична лекция „Културният шок на работното място“, която да помогне на студентите да преодолеят по-лесно различията си при работа в международна среда.
Видео от предишно издание на Международната седмица в АУБ вижте тук – https://youtu.be/vGfwPkv_cPE