ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА С ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС КЪМ АБСОЛВЕНТИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ 16 май 2018

204 бакалаври от 22 държави ще получат дипломите си в неделя, 20 май 2018 г., пред свои близки, преподаватели, официални лица и представители на бизнеса. Двадесет и четвъртият випуск на АУБ ще бъде поздравен от Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи. На церемонията дипломи ще получат и завършващите Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.
Почетен оратор на тазгодишната церемония е Росица Заимова, възпитаник на АУБ випуск 2011 г., класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на Форбс за Европа „30 под 30“ през миналата година. Росица Заимова е съосновател и партньор в компанията Dalberg Data Insights, която разработва инструменти за интерпретиране на данни за решаване на значими социални проблеми в областта на международното развитие, хуманитарните дейности и социалното въздействие.
Тази година половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам. 70% от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 37%, следващите са „Икономика”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Политически науки и международни отношения”.
Ася Минкова ще поздрави колегите си - абсолвенти, а реч от името на завършващите Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри ще произнесе Ирена Мачева. Приветствия към випуска ще поднесат също д-р Стивън Съливан, президент на АУБ, и Андрю МакКлеърн от Посолството на САЩ в България.
Церемонията ще се проведе в кампуса на Американския университет в България пред Студентски център „Америка за България“ от 10:30 часа.

За допълнителна информация и акредитация на журналисти за Церемонията по дипломирането, моля свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.
Журналистите ще могат да получат поименни пропуски за достъп до мястото на церемонията при входа на Студентски център „Америка за България“ от 9 до 10 часа на 20 май 2018 г.