ДИПЛОМИРА СЕ ДВАДЕСЕТ И ПЕТИЯТ ВИПУСК НА АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ 15 май 2019

На 19 май ще се проведе тържествената церемония по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в България АУБ. На церемонията ще присъства държавният глава Румен Радев, както и близки, преподаватели, официални лица и представители на бизнеса. Президентът ще поздрави 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри.

57% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ 39%, следвани от „Журналистика и масови комуникации“ 13%, „Икономика“ 11% и „Информационни системи“ 11%. Благодарение на образователната система liberal arts, 63% завършват висшето си образование с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Валдрин Лука, министър на икономическото развитие на Косово, който завършва Американския университет в България през 2005 година със специалности „Икономика“ и „Информационни системи“.

Приветствия към випуска ще поднесат и Иван Манев, председател на Настоятелството на АУБ, Джулия Уоткинс, президент емеритус на АУБ 1993 – 2003, както и Дрейк Уейзърт, съветник по обществените въпроси при посолството на САЩ в България. От името на завършващите бакалаври поздравителен адрес ще отправи Айла Байжомартова, а от магистрите – Александър Грамадов. Церемонията ще продължи с връчване на наградата на Н. Ц. В. Княгиня Мария-Луиза за виден възпитаник на АУБ и присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Минко Балкански.

Церемонията по дипломиране ще се проведе на 19 май 2019 г. от 10:00 ч. в кампус „Скаптопара“, между академичен център „Балкански“ и Студентски център „Америка за България“.

Журналистите ще могат да получат поименни пропуски за достъп до мястото на церемонията при входа на Студентски център „Америка за България“ от 9 до 10 часа на 19 май 2019 г.

За допълнителна информация и акредитация на журналисти за Церемонията по дипломирането, моля свържете се с Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.